به گزارش خبرگزاری «حوزه»، محمد اسفندیاری عصر امروز در هفتمین مجمع عمومی انجمن کلام حوزه که در مدرسه اسلامی هنر قم برگزار شد، گفت: در آنچه می نویسیم، بهتر است در ابتدا، موضوع نوشته خود را با دیگران مطرح کرده و نظرات آنها را درباره آن جویا شویم.
وی افزود: نویسندگان باید پیش از این که نوشته خود را چاپ کنند، نسخه هایی از آن را در اختیار صاحب نظرات آن عرصه قراردهند و نظرات آنها را درباره نوشته خود جویا شده و اشکالات وارده را برطرف سازند.
این پژوهشگر و نویسنده با بیان این که همه ما نیازمند راهنما و مشاور در عرصه نویسندگی هستیم و باید خود را دانش آموز بدانیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه نفس انسان موجب می شود افراد تنها به عقل خود تکیه کرده و از مشورت و مشاوره دور کنند.
وی با اشاره به روایتی از امام حسین علیه السلام مبنی بر این که انسان عاقل در موضوعات با دیگران مشورت می کند و اشکالات آن را اصلاح می نماید، ادامه داد: مسئله مهم دیگر در عرصه نویسندگی، صریح و شفاف سخن گفتن است.
اسفندیاری با بیان این که صریح و شفاف سخن گفتن به معنی موضع گیری در تمامی موضوعات نیست، تصریح نمود: زمانی که انسان واضح و روشن سخن گفته باشد، جامعه علمی را به سمت خود جذب کرده و جلوی انتقاد افراد را باز می گذارد که موجب غنی تر شدن نوشته می گردد.
وی افزود: نویسندگان باید معلومات خود را مدیریت نمایند؛ کتاب جای عقده گشایی علمی نیست و نباید هرچه می دانیم را در نوشته خود سرازیر سازیم. ما باید نسبت به موضوع اشراف کامل داشته باشیم و خارج از آن با مطرح کردن مباحث علمی دیگر، به دنبال فخر فروشی و ابراز فضل نباشیم.
انتهای پیام// 15/ 313